De wandelaars van GZC Banne Buiksloot zijn begonnen aan de vierdaagse afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge, samen met de wandelaars van het BovenIJ ziekenhuis. De afgelopen maanden heeft iedereen hard getraind om naar dit doel toe te werken. Wij hebben veel verhalen ontvangen van onze deelnemers: over verloren kilo’s en gewonnen zelfvertrouwen; over minder of soms zelfs helemaal geen medicatie meer; en over de goede gesprekken en groepsgevoel dat ontstond tijdens vele wandelkilometers. Verhalen die ons stuk voor stuk veel energie geven.

Finale
We sluiten dit jaar af met een spetterende finale tijdens het festival aanstaande zaterdag! Wij vertrekken zaterdag 15 oktober om 8.00 uur met 54 wandelaars en 6 begeleiders richting Paleis het Loo. Dit doen we in een bus die door stadsdeel Noord is gefaciliteerd. In totaal worden er zo’n 50 bussen en ruim 3000 mensen verwacht bij Paleis Het Loo. Samen met hen leggen we nog eens 23.395 kilometer af. Het wordt een bijzondere dag met hopelijk droog weer.

Facts & Figures
In de afgelopen periode zijn er vele metingen gedaan in de uitgebreide onderzoeksgroep.
Onderstaand nog wat leuke weetjes die gedurende de metingen gedaan zijn in de uitgebreide onderzoeksgroep.

  • Er zijn door de 274 deelnemers die meedoen aan het uitgebreide onderzoek nu 269.284.905 stappen gezet.
  • Samen hebben zij 191.670 km afgelegd en 7.160.941 calorieën verbrand.
  • Dat is bijna 5 x de wereld rond en dat zijn 31.968 marsen of 57.749 bananen.

Jolanda Schulze en Heleen Wilde
GZC Banne Buiksloot