Er zijn twee fysiotherapeuten werkzaam in het gezondheidscentrum.

U kunt bij hen terecht ook als u geen patiënt bent van één van de huisartsen in het gezondheidscentrum.
De twee fysiotherapeuten zijn niet in loondienst van het centrum, maar vormen een zelfstandige maatschap met vier andere fysiotherapeuten in de wijk (dienstencentrum Botterstraat). Soms wordt u daar, bij specifieke klachten of als het in het gezondheidscentrum erg druk is, naar doorverwezen.

De fysiotherapeuten hebben een plusstatus.

Afspraak maken
Telnr: 020 – 631 60 26
Bereikbaar van 8.00 uur 16.00 uur
Op dit telefoonnummer maakt u rechtstreeks afspraken met hen; dit kan elke dag.

Hoe komt u bij hen terecht
Voor een behandeling is sinds 1 januari 2006 geen verwijzing van een huisarts of specialist meer nodig. U kunt zelf direct bellen voor een afspraak. Het kan wel voorkomen dat de fysiotherapeut u voor bepaalde klachten zal vragen eerst even naar de huisarts te gaan voor advies.

Wat doet een fysiotherapeut?
Een fysiotherapeut is met name gespecialiseerd in de behandeling van gewrichten en spieren; alles wat met uw bewegingsapparaat te maken heeft. Een behandeling kan bijvoorbeeld nodig zijn na een operatie waardoor u een tijd stil heeft gelegen. Dan zijn de spieren slap en gewrichten stijf. De fysiotherapeut kan helpen de spieren weer sterker en de gewrichten weer soepeler te maken. Vaak moet u daar oefeningen voor doen. Soms krijgen mensen klachten door spanning in hun lichaam, bijvoorbeeld in hun nek of schouders. Ook hier kan de fysiotherapeut wat aan doen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Hoe vaak u naar de fysiotherapeut moet, is moeilijk te zeggen. Dat hangt af van de ernst van de klacht, van uw conditie en van nog een aantal zaken die per persoon verschillen. De fysiotherapeut bespreekt dit met u.

Vergoeding
Of er kosten verbonden zijn aan de hulp van de fysiotherapeut hangt af van uw ziektekostenverzekering. Het is verstandig dit vantevoren even na te vragen bij uw verzekeraars als u dit zelf niet zeker weet.