Contactgegevens
Paula van der Linden
Kwaliteitsregisternummer: 19900876493
Aanwezig op dinsdag en donderdag
Eerste etage – kamer 3

Tel: 06-53278231

Wat is Oefentherapie-Mensendieck?
Oefentherapie-Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie, gericht op het behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat.
Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen, eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening. Door Oefentherapie Mensendieck leert u zelf uw klachten te verhelpen en te voorkomen.

Met welke klachten kunt u bij Oefentherapie-Mensendieck terecht?
Bijvoorbeeld: klachten die voortkomen uit neurologische of orthopedische aandoeningen, reumatische pijn aan spieren en gewrichten, stoornissen in de ademhaling of bloedsomloop, stress- en spanningsklachten, hoofdpijn, pijn aan bekken, rug, nek en schouders en RSI-klachten.

Oefentherapie-Mensendieck is ook bedoeld voor mensen met een verhoogde kans op problemen aan het bewegingsapparaat. Bijvoorbeeld zwangere vrouwen, opgroeiende kinderen met houdingsafwijkingen en mensen die zwaar fysiek werk doen of vaak dezelfde bewegingen uitvoeren (bouwvakkers, chauffeurs, verpleegkundigen of beeldschermwerkers).

Behandeling
Behandeling kan op verwijzing van uw huisarts of specialist.
Maar, sinds 1 juli 2008 kunt u ook, zonder verwijzing van huisarts of specialist, een afspraak maken bij de oefentherapeut Mensendieck.
De duur van de behandeling hangt af van de ernst van uw klachten.

Vergoeding
Tot 18 jaar worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar.
Boven de 18 zitten de behandeling in de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen of het maximaal te vergoeden bedrag ligt vast in het pakket waarvoor u heeft gekozen. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. De praktijk is aangesloten bij vrijwel alle zorgverzekeraars, declaraties worden rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar ingediend.

 

Afspraak maken
U kunt telefonisch een afspraak maken, ook als u niet patiënt bent bij 1 van de huisartsen in het gezondheidscentrum.