Voldoende bewegen is belangrijk voor de gezondheid. wandelgroep

Het probleem is alleen dat het niet meevalt om dat in je eentje te doen – en vooral: te blijven doen! Daarom is er in Gezondheidscentrum Banne Buiksluit een wandelgroep. Onderzoek heeft aangetoond dat je in groepsverband gemotiveerd en gestimuleerd wordt, waardoor het makkelijker is om het gezonde patroon vol te houden dan in je eentje.

De wandelgroep is bedoeld voor mensen met chronische aandoeningen (bijv. diabetes, hart- en vaatziekten, reuma), overgewicht, lichamelijke klachten en spanningsklachten. Maar ook als u geen klachten hebt of weinig ervaring hebt met sport of bewegen, bent u van harte uitgenodigd om mee te doen. Voorkomen is beter dan genezen, en bewegen in groepsverband is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook gewoon gezellig. En daarom houdt u het langer en makkelijker vol!

De wandeling in groepsverband is wekelijks op een vast tijdstip en duurt 1 uur. U kunt op elk gewenst moment instromen. Er wandelen altijd twee begeleiders mee. Zij staan garant voor een goede begeleiding en individuele aandacht, waaronder coaching op het gebied van leefstijl.

Kortom: de wandelgroep is een makkelijke en laagdrempelige stap op weg naar een gezondere leefstijl.